Levi Titaniumin arkkitehtuuri

”Rakennuspaikka sekä paikan selkeästi tunnistettava henki ovat olleet kantavia lähtökohtia suunnittelussa. Kohteessa on haettu inspiraatiota ympäröivästä upeasta luonnosta sekä tuntureiden läheisyydestä. Levillä sekä lasketaan että hiihdetään, kohde sijaitsee Levin Etelärinteen välittömässä läheisyydessä ja hyvä latuverkosto alkaa aivan vierestä. Toimintaa löytyy ympäri vuoden.

Arkkitehtuuri on modernin pelkistettyä, arkkitehtoninen jännite syntyy tummien puupintojen sekä isojen lasipintojen keskinäisestä vuoropuhelusta. Selkeät linjat sekä veistoksellinen vesikatto muodostavat uniikin ja funktionalistisen perusyksikön joka on sijoitettu rinteeseen. Ylimpien huviloiden kohdalla maasto on sen verran jyrkkä, että kellarioptio huolto- ja varastotiloja varten on mahdollinen. Valo ja varjot ovat elementtejä jotka muuttuvat ja elävät vuorokauden- sekä vuodenaikojen vaihteluiden mukaan. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina korostuu valaistuksen merkitys, jolla pystytään vahvistamaan kohteen arkkitehtuuria sekä luomaan tunnelmallisuutta sekä elämyksellisyyttä. Arki väistyy taka-alalle.

Levi Titanium

Kohteessa käytetyt suuret lasipinnat avaavat näkymiä haluttuihin ilmansuuntiin ja ne myös tuovat luonnon sekä vuodenaikojen vaihtelut lähelle. Reilun kokoiset terassit ovat katettuja. Korkeatasoinen ja aikaa kestävä arkkitehtuuri, tyylikkäät ja viimeistellyt yksityiskohdat sekä toimiva kokonaisuus ovat meille kunnia-asia. Laaja kokemuksemme majoituskohteista – niin Suomessa kuin ulkomailla – toimii vankkana pohjana suunnittelulle. Sisällä tilat ja sisustus ovat suunniteltu modernin avariksi ja vaaleiksi sekä helppohoitoisiksi.”

Janne Kantee, arkkitehti SAFA

 

Terveellisesti ja ekologisesti hirrestä

Levi Titaniumin huvilta toteutetaan Honkatalojen kuusen lamellihirrestä. Puu on ympäristön kannalta paras rakennusmateriaali. Hankimme talojemme raaka-aineen vastuullisesti hoidetuista metsistä ja käytämme tuotannossamme vain puun parhaita laatuluokkia. Käytössämme on alan edistyksellisin CNC- tekniikkaan perustuva Hundegger K2i- puuntyöstökone sekä maailman suurin hirsihöylä. Puu on luonnonmateriaali ja hyväksi ihmiselle. Julkisivujen materiaali on tummaksi maalattu kuusihirsi 240 x 203 mm.

Rakennukset on suunnitellut Honkatalojen Janne Kantee, arkkitehti SAFA.